Pamiętasz zapach potraw gotowanych przez Twoją babcię? Jednym z jej sekretów było wykorzystanie kuchni kaflowej. To właśnie dzięki niej powstawały smaki, które tak wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Całe szczęście te potrawy nie muszą dłużej pozostawać jedynie wspomnieniami, gdyż usługi zdunów znów robią się popularne, a ich konstrukcje powstają w coraz większej liczbie domów.

Tego typu piece bardzo dobrze pochłaniają energię, którą uwalniają nawet przez kilkanaście godzin. To przekłada się na znaczne zmniejszenie zużywanego opału. Nowoczesny zdun wykorzystuje w swoich piecach ekologiczne rozwiązania, które znacznie redukują ilość szkodliwych substancji emitowanych do atmosfery. Kuchnie kaflowe są zatem przyjazne dla środowiska, skutecznie nagrzewają całe pomieszczenie, a w dodatku pomagają przygotować wyśmienite potrawy. Na życzenie klienta konstrukcja może być wyposażona w piec do chleba, który umożliwi wypiekanie przepysznego, domowego pieczywa.